Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace 2019

9.12.2019

Vážení členové klubu,

oznamuji, že Vánoční turnaj 2019, který se má konat 14.12. je zrušen. Důvodem tohoto rozhodnutí je velmi slabá účast přihlášených hráčů, hlavně pak z řad hráčů Tenisového klubu Rohatec. Celkem se přihlásilo pouze deset jednotlivců (z toho jen devět členů klubu) a s takovým počtem opravdu nelze organizovat halový turnaj. 

                                   Radek Šindar - řídící turnaje

 

7.10.2019

 V sobotu dne 5.10.2019 se z důvodu deštivého počasí, konal poprvé turnaj na tenisových kurtech v Rohatci u tělocvičny. Jednalo se o již čtrnáctý ročník velmi prestižního turnaje O pohár starosty obce Rohatec ve dvouhrách neregistrovaných tenistů v kategoriích Open do 41 let a Veterán 42+. V letošní tenisové sezoně se jednalo o poslední turnaj pod otevřeným nebem.

  Hrálo se za trochu nepříjemného ale ještě hratelného podzimního počasí, ve dvou skupinách systémem každý s každým z čehož vzniklo celkové pořadí. Tentokrát se v kategoriích Open a Veterán 42+ sešlo pouze devět, nicméně velmi kvalitních borců, všichni z řad Tenisového klubu Rohatec. Čtyři v kategorii Open do 41 let a pět v kategorii Veterán 42+. Všichni hráči předváděli po celý den tenis na vysoké úrovni neregistrovaných amatérských hráčů a to vše pod dohledem starosty obce Jarmilem Adamcem, který turnaj po skončení hry a přesunu zpět do klubovny ukončil a předal poháry nejlepším hráčům.

 Nejlépe si po celý den vedl a jednoznačně vyhrál skupinu v kategorii Open Jaroslav Luzum, druhý skončil Tomáš Zlámalík, třetí se umístil Milan Drábek a čtvrtý tentokrát Jiří Hostýnek.

 V kategorii Veterán 42+ si přišel pro vítězství  Radek Šindar, na druhém místě skončil Oldřich Glöckl, bronzový zůstal Zdeněk Fridrich, čtvrtý se umístil Martin Bubík a na pátém místě skončil Michal Antoš.                                                                                                                                                                                                                                                       Poděkování patří především OÚ Rohatec a panu starostovi Jarmilu Adamcovi, jak za hezké ceny tak i za předání pohárů nejlepším hráčům.

 

2.10.2019

Informace pro přihlášené hráče na turnaj O POHÁR STAROSTY OBCE, z důvodu vyrovnání hráčských kategorií se posunuje věková hranice kategorie Veterán na 42 let a více.

 

23. 9. 2019

 V sobotu, dne 21. 9. 2019, se na místních tenisových kurtech konal třetí turnaj letošního roku pod otevřeným nebem, a to odložený POHODOVÝ turnaj 2019. Za moc hezkého počasí se tentokrát prezentovalo pouze čtrnáct jednotlivců, kteří ve čtyřech základních kolech, a po té ve vyřazovací části předváděli hezký tenis vysoké úrovně. Po odehrání základní fáze turnaje postoupilo všech  čtrnáct jednotlivců, ze kterých vzniklo sedm dvojic, které si to rozdali  ve čtvrtfinálových bojích, kde se znovu odehrávaly tuhé souboje. Dále se díky krásnému počasí odehrály nejen semifinálové a finálové utkání ale i další zápasy o umístnění.

Nejlépe si v  turnaji vedla dvojice Hostýnek, Šindar, která ve finále přemohla poměrem 6:2 pár Glöckl, Hruška. Na bronzovou příčku tentokrát vystoupala dvojice Luzum, Drábek, která porazila pár Zlámalík, Nekarda.

Další pořadí POHODOVÉHO turnaje  2019:

5. Rezek V., Bubík 

6. Antoš, Rezek J.

7. Brychta, Šmatlák

Za zmínku stojí skvělý sportovní výkon v podání Jaroslava Hrušky za který získal ocenění pro nejlepšího hráče turnaje a také výkon Vladimíra Rezka který přebral diplom určený pro nejstaršího hráče. Gratulujeme.

Další z připravovaných akcí bude turnaj O pohár starosty ve dvouhrách, který se bude konat 5.10.2019 na místních kurtech, v případě nepříznivého počasí se pokusíme zajistit halu.

 

 

13.8.2019

Dlouhodobá tenisová soutěž družstev neregistrovaných hráčů se nám přehoupla do druhé poloviny, tak věřme našim borcům v dobrý konec a v kvalitní hráčské výkony.

 

24.7.2019

Vážení členové a příznivci tenisu,

ve středu 31.7.2019 od 8.00 do 15.00 hodin bude areál uzavřen z důvodu geodetického zaměření specializovanou firmou.

              Děkujeme za pochopení

 

15.7.2019

Vážení členové a příznivci tenisu,

ve středu dne 17.7.2019  bude od 12.00 areál a klubovna uzavřena z důvodu konání soukromé akce.

              Děkujeme za pochopení

 

3.7.2019

Vážení členové a příznivci tenisu,

v sobotu dne 6.7.2019  bude od 14.00 areál a klubovna uzavřena z důvodu konání soukromého nohejbalového turnaje.

              Děkujeme za pochopení

 

 

29.5.2019

Vážení členové a příznivci tenisu,

v sobotu dne 1.6., 15.6. a 22.6.2019  bude areál a klubovna uzavřena z důvodu konání soukromé a sportovní akce.

              Děkujeme za pochopení

 

22.5.2019

 V sobotu dne 18.5.2019 se na místních tenisových kurtech v Rohatci  Kolonii konal druhý turnaj letošního roku pod otevřeným nebem, a to sedmý ročník Memoriálu Ondřeje Luži. Za opravdu moc hezkého počasí se prezentovalo šestnáct, zato velmi kvalitních hráčů jak z řad klubu, tak i z blízkého okolí, kteří v pěti základních kolech, a po té ve vyřazovací části předváděli hezký amatérský tenis. Po odehrání základní fáze turnaje postoupilo všech šestnáct jednotlivců, kteří dle systému dostali partnera do dalších vyřazovacích bojů, kde se znovu odehrávali velmi tuhé boje až do samotného závěru turnaje.

Nejlépe si v  turnaji vedla dvojice Glöckl, Bubík, která ve finále přemohla poměrem 6:3 pár Antoš, Drábek. Na bronzovou příčku tentokrát vystoupala dvojice Hostýnek, Rezek J., která porazila až v tei breaku pár Štrunc, Luzum.

Další pořadí  turnaje:

5. Šindar, Šimík

6. Brychta, Vašek

7. Luža, Hruška

8. Rezek V., Šmatlák

Na závěr se díky sponzorovi turnaje rozdávali i individuální ceny pro nejlepší hráče. Turnajová guru rozhodla, že nejlepším hráčem turnaje se stal Martin Bubík, nejlepší bekhend předváděl Ondřej Vašek, pro cenu za forhendová údery si přišel Jakub Rezek, nejlepší volej patří Oldřichu Glöcklovi, cenu za nejlepší podání si přezval Jiří Hostýnek, cenu pro nejzkušenějšího hráče turnaje si převzal Radek Šindar  a nově cenu za nejlepší světový úder si převzal Václav Štrunc z místního klubu.

 Letošní Memoriál Ondřeje Luži 2019 se opravdu vydařil, jak po stránce herní, tak po stránce organizační. Poděkování patří zejména Martinovi Lužovi a jeho rodině.

 

17.5.2019

Vážení členové a příznivci tenisu,

Tak jako v loňském roce, pořádá i letos Tenisový klub Rohatec zájezd do Prostějova na tenisový turnaj Moneta Czech Open - ATP Challenger TOUR který se bude konat dne 7.6.2019. Jedná se o dvě semifinálová  utkání mužské dvouhry a finálové utkání čtyřhry. Jen informace pro účastníky zájezdu. Domácí prostředí českým hráčům sedí, po třech titulech zde vybojovali Jiří VeselýRadek Štěpánek a Jan Hájek. Odjezd vlakem R 803 Moravan v 7.43 z Hodonína. Vstup na turnaj je volný.

Malé občerstvení pro účastníky zájezdu zajištěno.

 Nenechejte si ujít skvělý tenisový zážitek a pojeďte se podívat na světový tenis.

Přihlášky podávejte písemně nebo telefonicky předsedovy klubu. Přihlášení účastníci v rubrice "přihlášení hráči".

 

19. 5. 2016

 V sobotu, dne 20. 4. 2019, se konal na místních tenisových kurtech v Rohatci  Kolonii  první turnaj letošního roku pod otevřeným nebem, a to nově vzniklý nultý ročník Czech unite mont cup 2019. Za moc hezkého počasí se tentokrát prezentovalo osmnáct jednotlivců, kteří ve čtyřech základních kolech, a po té ve vyřazovací části předváděli hezký amatérský tenis. Po odehrání základní fáze turnaje postoupilo  šestnáct jednotlivců, ze kterých vzniklo osm dvojic, které si to rozdali  ve čtvrtfinálových bojích, kde se znovu odehrávaly tuhé souboje. Dále se díky krásnému počasí odehrály nejen semifinálové a finálové utkání ale i další zápasy o umístnění.

Nejlépe si v  turnaji vedla dvojice Luzum, Šindar, která ve finále přemohla poměrem 6:3 pár Antoš, Hostýnek. Na bronzovou příčku tentokrát vystoupala dvojice Glöckl, Nekarda, která porazila pár Drábek, Janča.

Další pořadí Czech unite mont cupu 2019:

5. Rezek J., Bubík 

6. Vašek, Rezek V.

7. Hruška, Maděřič

8. Štrunc, Šmatlák

9. Šimík, Fridrich

 

Poděkování patří hlavně Jakubu Rezkovi a všem kteří přispěli a připravili pro nejlepší dvojice krásné a hodnotné ceny včetně velkého putovního poháru.

 

28.3.2019

Vážení členové,

 členské příspěvky na rok 2019, které je nutno zaplatit do konce března tohoto roku je možno zaslat převodem na bankovní spojení spolku Tenisový klub Rohatec.: Fio banka 2600752766/2010.

Jako variabilní symbol uveďte jméno a příjmení.

 

22.2.2019

Vážení členové,

  v sobotu dne 2. března 2019 se bude od 8.00 hodin konat první brigáda Tenisového klubu Rohatec. Bude se jednat o odvoz ořezaných dřevin ( chvojek ) z prostoru okolo oplocení areálu.

  Druhá, a hlavní brigáda se bude konat dne 6. dubna 2019 také od 8.00 hodin, a bude potřeba připravit areál, klubovnu a zejména hrací plochu na novou tenisovou sezonu. Předpokládaná doba obou brigád bude cca 5 hodin, a účast  členů je nutná.

V případě potřeby kontaktujte předsedu nebo místopředsedu klubu.

 

20.2.2019

Tenisový klub Rohatec, pořádal během minulého roku  celkem čtyři turnaje neregistrovaných hráčů v tenise, z toho se tři konaly na místních tenisových kurtech, a to Velikonoční, Májový,  velmi prestižní  turnaj O pohár starosty obce  a ještě turnaj Vánoční, který se koná v příjemné tenisové hale v Petrově, jichž se celkem účastnilo 39 velmi kvalitních hráčů, což je téměř stejný počet  jako v roce předchozím.

Nejlépe si v celé sérii všech turnajů vedl náš předseda klubu Radek Šindar, druhý skončil Jaroslav Luzum a na třetím místě se umístil po čtyřleté nadvládě Ondřej Šrůtka, všechno borci z našeho klubu .

 

20.2.2019

V loňském roce se Tenisový klub Rohatec  účastnil třema mužstvy  dlouhodobé soutěže neregistrovaných hráčů, kterou pořádá tenisové sdružení Podluží o.s. Dvě mužstva hrála  v soutěži I. Ligu, a jedno se již třetím rokem prezentovalo v kategorii Veterán s hráči staršími 45 let.

 A- družstvo, ve složení Ondřej Šrůtka ( C ), Michal Janča, Milan Drábek, Jaroslav Luzum a Radek Šindar obsadilo s celkovým ziskem třinácti bodů, čtyři výhry a pět porážek, celkem šesté místo v tabulce.

 B- družstvo, ve složení Martin Luža ( C ), Jiří Hostýnek, Jakub Rezek, Zdeněk Fridrich a Martin Bubík  si v novém složení a bez velkých zkušeností vedlo trochu  hůře a skončilo se ziskem devíti bodů na posledním místě tabulky první  ligy neregistrovaných hráčů.

Radost nám však udělalo zkušené mužstvo v kategorii Veterán, když do poslední chvíle bojovalo o celkové prvenství. To však rohateckým veteránům nevyšlo a museli se, až v poslední utkání sklonit před propracovanou hrou borců z Brna. Přesto  mužstvo v sestavě  Václav Štrunc, Rostislav Tomšej, Oldřich Glöckl a David Brychta, vedené kapitánem Radkem Šindarem, ukázalo soupeřům sílu Rohateckého tenisu, a za druhé místo patří velká gratulace.

 

8.1.2019

  Vážení členové,

Výroční schůze Tenisového klubu Rohatec se uskuteční dne 1.2.2019 od 18.00 hodin v prostorách Kulturního domu na Kolonii. Na programu bude rekapitulace, výsledky dlouhodobé soutěže družstev, výsledky turnajové sezony, finanční zpráva za rok 2018 a zejména plán na další období.

Účast všech členů je nutná!

 

2.1.2019

Tenisový klub Rohatec přeje Všem členům, rekreačním tenistům a jejich příznivcům krásné svátky vánoční, pohodu v kruhu rodinném a do roku 2019 hodně štěstí, zdraví a samozřejmě mnoho sportovních a osobních úspěchů.